Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birlikte Tasarlıyoruz: Çocuk Kütüphaneleri Projesi başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Birlikte Tasarlıyoruz: Çocuk Kütüphaneleri Projesi, İzmir için “Yeni Nesil Çocuk Kütüphanesi” modeli sunmayı hedefliyor. Proje kapsamında düzenlenen atölyelerle İzmir’de açılması planlanan çocuk kütüphanelerinin çocuklarla birlikte tasarlanması amaçlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Birlikte Tasarlıyoruz: Çocuk Kütüphaneleri Projesi’ni başlattı. Uzman kişilerden oluşan ekibin yürüttüğü projede, İzmir’de açılması planlanan çocuk kütüphanelerinin çocuklarla birlikte tasarlanması, çocuk kütüphanelerinin sayısı ve niteliğinin artırılması, yaşam boyu öğrenme ve bilgi okuryazarlığı becerileri ile donatılmış çocukların gelişimsel süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Çalışmaların sonucunda çocukların sürece bizzat dâhil olduğu “Yeni Nesil Çocuk Kütüphanesi” modeli sunulması hedefleniyor.

Atölye çalışmaları yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında atölye çalışmalarına başlanan proje Aliağa, Çeşme, Dikili ve Bergama ilçelerinde yaklaşık 150 çocuğun katılımıyla gerçekleştirildi. Atölyelerde, çocukların tasarım üzerinde birlikte düşünmelerinin sağlanması, çocuklar için klasik/geleneksel kütüphane formatlarının yanı sıra nitelikli ve çocuk dostu kütüphanelerin tasarlanması için bir çerçeve sunulması amaçlandı. Proje kapsamında İzmir’in farklı ilçelerinde farklı çocuk gruplarıyla atölye uygulamalarının devam etmesi planlanıyor.

Paydaş buluşmaları yapılacak

Yeni nesil kütüphanecilik anlayışıyla “Daha iyi bir çocuk kütüphanesi nasıl olabilir?” sorusunu tartışmaya açan Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, bu doğrultuda paydaş buluşmaları da gerçekleştirmeyi planlıyor. Projenin devamında kütüphanecilik, mimarlık ve çocuk eğitimi alanlarındaki akademisyenlerin, mimarların, kütüphanecilerin, psikologların, sosyologların, sosyal hizmet uzmanlarının, şehir ve bölge plancılarının, öğretmenlerin ve yazarların, kamu ve özel sektör kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımının sağlanacağı buluşmalar yapılacak.