Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükşehir Adayı Cemil Tugay projelerini tanıttı!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay proje ve vaatlerini lansman toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı. Tugay toplantıyı, “Bu mücadele son insanımız kendisini iyi hissedene kadar devam edecek” sözleriyle sonlandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, proje ve vaatlerini anlattığı ‘İzmir Geleceğe Doğru’ proje tanıtım toplantısı düzenledi. Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Ednan Arslan, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İzmir eski Milletvekilleri Kani Beko, Musa Çam ve Atilla Sertel, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanvekili Selami Özpoyraz, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belediye başkan adayları ile çok sayıda partili katıldı. Tugay, toplantıya katılanlar adına Karşıyaka Kent Ormanı’na toplam 720 fidan dikildiğini açıkladı. Tugay’ın proje toplantısından satır başları ise şöyle;

BU ONAYI ALMAM İÇİN GEREKLİ NEDENLERİM VAR

“Bugün inanılmaz bir an. Bu noktaya gelmek inanılmaz bir hikaye. Halan inanmakta güçlük çekiyorum. Sindiremediğimden değil ama bende bir insanım duygularıyla, geçmişinden bugüne sahip olduğumuz hikaye ile var oluyoruz. Şu an 57 yaşındayım, şu zamana kadar böyle bir noktaya geleceğimi hayal etmemiştim. Sıradan bir yaşam süren bir ailenin evladı olarak okumayı tercih ettim. Okuyarak bu ülkenin evladı olmayı hayal ettim, Tıp fakültesine girdim ve doktor oldu. Partiye üye olurken katkı evreyi çok istemiştim. Ülkenin sıkıntıları çok fazlaydı. Biraz yalnız kalmış, dışlanmış, kendi kendine mücadele etmek zorunda kalmış pek çok gencin hikayesinin bir parçası olarak onların hayat hikayesine belki katkım olur diye siyasete girdim. Sonraki süreçte ben kadere inanıyorum. Kader beni bu noktaya getirdi. Kader değil rolü olan insanlar var. Karşıyaka belediye başkanı adaylığım benim bu ve bu noktaya gelmemdeki en büyük neden. Yerel yönetim deneyim geliştirmemi sağladı. O fırsatı veren benim belediye başkanı olmam yolunda bana referans veren Sayın Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Bu çok samimi bir teşekkürdür. Bir teşekkürrüm de o zaman genel Başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu’nadır. Zaman pek çok şeyi farklı hale getirebiliyor. Bazen bazı şeyler insanların başka şeyler düşünmesine ve geçici kırılganlıklar yaşamasına neden oluyor. Ben CHP’ye katkı vermiş herkesle aile olduğumuza şüphem yok. Zor günüde birimizin yardıma koşacağımızı gördüm. Konu İzmir Büyükşehir Belediyesi. Bu seçimde aday olarak İzmirlilerin huzuruna çıkmam ve onayını talep oluyor olmam. Bu onayı almam için gerekli nedenlerim var. Nasıl bir belediye başkanlığı düşündüğümü, hedeflediğimi felsefemi anlatacağım. Daha sonra da bazı proje örnekleriyle bu felsefenin hayata nasıl geçeceğini anlatacağım.

YENİ ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI

Yeni nesil belediyecilik. İçinde yaşadığım dönem yeni şeyler söyleme zamanı olduğunu bizi gösteriyor. Yeni bir siyasete, yeni bir siyaset anlayışına, yeni siyasetçilere ihtiyacımız olduğunu bence tüm toplumumu söylüyor. Herkesin ortak görüşü bu. Sadece Türkiye değil, dünyada siyasetin tıkanma noktası var. Onu aşmamız gerekiyor. Aşmazsak bazı şeyleri düzenleyemeyeceğiz. Yeni nesil bir belediyeciliğe ihtiyacımız var diye tanımladık. Bugünü sorunlarıyla, beklentileriyle, doğru anlayan, analiz eden ev sadece bugünü değil aynı zamanda gelecek uzun yılları da ki ölçe olarak 2050 yılını koydu… Bu dönemi kapsayan bir belediye çalışması yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Global enerji krizler, dünyadaki adaletsizlikler, iklim krizleri… Bunları düşünmek zorundayız. Çalışma yaparken dar bir çerçevede dar kadroyla değil ulaşabildiğimiz tüm kaynakları dahil edeceğiz.Ne yaparsak yapalım bir kaynak harcıyoruz ve yarar elde ediyoruz. Kazanabileceğimiz maksimum yararı elde edebiliyor muyuz? Onu düşünmeliyiz. Bu göz ardı ediliyor. Bunu gözeten bir belediyecilik anlayışı. Bir konuyu anlamak için sadece kendisi ve dar çerçevedeki insanların gözetimi değil sahadan toplanan veriler ve analizlere dayanarak ve yol haritaları yaparak yeni nesil belediyecilik yapacağız. Mutlaka halkın katılımını, STK’ların katılımını sağalmak zorundayız.

İLK YAPACAĞIM ŞEY…

Ben bu anlayışla İZBB başkanı olursam ilk yapacağım şey belediyenin yeniden organize edilmesi olacak. Kararlarımızı alırken bizim beynimiz olacak, bize yol göstererek veriyi bize verecek, şehrin gözü kulağı olacak bir kurum; İzmir planlama ajansı. Şu anda böyle birim var ama dar kapsamlı çalışıyor. Bizim hayal ettiğimize daha yakın İstanbul planlama ajansı çalışıyor. Bende daha ilerde bir kurum hayal ediyorum. Çevik yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Yerle yönetimlere bu çok telaffuz edilmedi, biz ettik. Bu anlayışla belediyeyi yöneteceğiz.Yaptığımız her işte performansımı ölçmemiz gerekiyor. Belediye yönetiminin yapacağı performansı ölçmesi gerekiyor. Hedef koyduk, bir şeyler yapacağız diye. Yapıp yapmadığımıza sonra bakmamız lazım. Sorun nerdeyse bulup çözmemiz lazım.

İLK 6 AY ACİL MÜDAHALELER YAPACAĞIZ

İlk 6 ay acil müdahaleler yapacağımız, hızlı sorunları çözeceğimiz dönem olsun. Su fiyatında şikayet ediliyor, indirimli su tarife fiyatı belirleyecek. Maliyeti düşürünce genel anlamda su fiyatlarını indireceğiz. Aynı şeyi ulaşım hizmetlerinde de gözeteceğiz. Daha fazla insana daha fazla indirimli fiyat vereceğiz. Yollardaki problemli saptayarak hızlı müdahale edeceğiz. Bunlar bizim için çok önemli konulara olacak. Üst geçit alt geçit ev asansörlerde çok sık arıza geliyor. Onların bakımını daha hızlı yapacağız. İlaçlamaları, belli başlı üreme bölgelerinde yoğun olmak üzere hiç aksamaması gerekiyor. Eksik olunca çok şikayet geliyor.

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADAN EN İLERİ BELEDİYE OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Yapa zeka daire başkanlığı kuracağız, yönetmelik gereği kurulamıyorsa eş değe bir birim kuracağız. Yapay zeka işimizi kolaylaştıran bir uygulama. Bunu kullandığımız zaman çok hızlı değerlendirmeler yapılıyor. Türkiye’de ve dünyadan en ileri belediye olmayı hedefliyoruz. Kompos konusunda hemen başlayacağımız bir konu olacak.

HİÇ BİR YERİN SU BASMASINI İSTEMİYORUM

Taşkınlar nedeniyle su baskınları oluyor. Ben hiç bir yerin su basmasını istemiyorum. Nerede su basıyor diye analiz ettikten sonra hepsine müdahale edeceğim. Tüketim kooperatifleri kuracağız. Kurulan başarılı olamıyor. Belediyeler kendi şirketlerini ortak yapmadılar. Bunu yapacağız biz. Hem büyükşehir gem de ilçeler iştiraklerini ortak edecek ve destekleyecek. Kentsel dönüşüm dairesini yine kuracağız.

DENİZ TAKSİ UYGULAMASINI İZMİR’DE BAŞLAYACAĞIZ

Okul kantinleri talep edeceğiz ve kabul edilirse oranın işletmesini belediye işletecek ve çocuklar aç kalmayacak. Bir sandviçe 50 lira veremiyorlar çünkü. İleri yaş yurttaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu toplumda giderek dezavantajlı hale geliyorlar. Onları yalnız bırakmayacağım ileri yaş eylem planını derhal İzmir’de hizmete sokacağız. Öğrencilere aylık abonman kartı vereceğiz, çok küçük ücretlere. Deniz taksi uygulamasını İzmir’de başlayacağız. Otogar ve havalimanına seferler düzenleyeceğiz. Durakların temizliğine daha fazla dikkat edeceğiz.

BÜTÇE DİSİPLİNİ SAĞLANMASI HAYATİ KONU

Bütçe disiplini sağlanması hayati konu. Doğru yönetecek dirençli bir mali yönetim oluşturacağız. Karşıyaka Belediye Başkanlığım döneminde enerji tüketimi ile ilgili aldığımız önlemlerle ne kadar düşürebileceğimizi gördüm. İlk yapılacak işlerden biri belediyeye ait tesislerde enerji verimliliği yapmak. Kazı yerleri hemen kapanacak. Hiç bir yerde 20 günden daha fazla kalmayacak bir yer. Çukurlar kapanacak

25 BİN SOSYAL KONUT YAPACAĞIM

9 başlıkta belediyenin eylem planlarını anlatmaya çalışacağız. Kentsel dönüşüm ve planlama tasarım. Planlama her şeydir. Doğru yapılmazsa sonra hiçbir şey doğru yapılamaz. Başında yaptığınız ile sonra yaptığınızın arasında ilişki kopukluğu varsa o çalışmanın doğru bir noktaya gitmesi mümkün değil. Şehrimizin 2050 yılına kadar ki sürecini bugün ki sorunlarıyla o günkü sorunlarla planlanması gerekiyor. 1/25 binlik planların hepsini yapacağız. 1,5 senede yapacağız diye pazarlık yaptık. İzmir’in her tarafının 1/25 binlik planlarını yapacağız. Arkadaşlarıma çok güveniyorum, İzmir bunu başaracak. Yeni yerleşim alanları oluşturacağız. Bir süredir şehrimiz kendi kendine gelişiyor gibi. Planlı alt şehirler oluşturamıyoruz. Planladığımız ama mümkünse metropole gelmeden kendi içerisinde ekendi ihtiyaçlarını karşılayabildiği yeni yerleşim yerleri koyacağız. 5 yıl içerisinde İzBB söz veriyorum; 25 bin sosyal konut yapacağım. Hepsi de kaliteli yaşam alanları olacak. Bunları yaparken kentimizin doğa ile ilişkisini bozmayacağız. Kentin içerisinde doğayı yok etmemek gerekiyor. Hasar verdiğimiz alanları tamir etmemiz gerekiyor. Bunları 1/25 binlik planlarda da tanımlayacağız. Kırsal alan köy ve tarım alanları şehrimizde çok önemli bir alan. 4,5 nüfuslu şehrimizin 3,5 milyonu dar bir alanda yaşıyor. Geniş alana yerleşmiş kırsal bölgelerimiz var. Oradaki sosyal kültürel problemlerin alt yapının halledilmediği bölgeler olduğunu görüyoruz. Kırsaldaki vatandaşlarımız daha nitelikli alanlar haline getirmeliyiz. Kırsal planlama daire başkanlığı kuracağız.

PLANLAMA YAPARKEN KENDİNE YETEN BÖLGELER OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Su ve gıda krizi gibi öneli şeylerle karşılaşabiliriz. Kentlerimiz ayakta kalmak, bizim yaşayabileceğimiz şartları korumak zorunda. Bölgeleri havza olarak bölmeliyiz. Buralarda suyu öyle yönetelim ki kendi kendine yeten su kaynakları olsun. Kendi gıda orada yaşayan nüfusa yetebilsin. Üretebilen enerji kendine yetsin hatta artı enerji üretebilsin. Kendine yeten havzalar mutlaka sağlanması gereken şeyler. Bunlar bizim çok olgunlaştırarak size aktardığımız şeyler. İzmir’i bölgesel olarak planlarken kendine yeten bölgeler olmasını sağlayacağız.

YENİ BİR DEPREM MASTER PLANI OLMAK ZORUNDA

Deprem master planı… İzmir’in en önemli ve riskli sorunda deprem sirki. Fayların yoğun olduğu bir yerde yaşıyoruz. Tan büyüklüğü tahmin edilemeyen, 30 Ekim’de yaşanan yıkımları görüne tedirgin olduğumuz, 6 Şubattaki depremi göründe bizim başımıza gelir mi diye endişe ettiğimiz sorun. Depremin bizim için ne kadar risk olduğunu neler yaşayabileceğimizi, önceden görüyor ve hesaplamamış olmamız ve gereken hazırlığı yapmış olmamız gerekiyor. Şu anda sahip olduğumuz pek çok bilgi var. Hangi fayların üzerine oturduğumuz gibi… Genel anlamda bir deprem master planımız yok. Bu plan olmak zorunda. AFAD yapıyor ama belediye olarak bunu yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Riskli olduğunu saptadığımı tüm binalarda yapacağız. Riskli binaların hepsinin dönüşmesi gerekiyor, bunun bahanesi olamaz. Bunu yapacağız. İzBB uzun zamandır kentsel dönüşüm çalışması planları var. işleyişi piyasa koşulları nedeniyle bozuldu. Türkiye’de planların dönüşüm sürecinde finansal de3stek sağlamak için ütün seçenekleri araştıran arkadaşlarımız var bu konu benim için hayati bir konu. İstanbul büyükşehir belediyesi dönüşüm boyunca kira yardımı için destek sağlıyor, bunu da yapar. Kenti toplu konut kültürü bu sorunu çözmeye yeter. Hükümet kanadının bu konudaki iddiaları sözlerini gerçekçi bulmuyorum. Deprem bölgesinde yapmaları gerek bir şey var, burada gecikildiğini sizlere sunmak isterim. Bize hikaye anlatıyorlar. Ne yapılması gerek yerde başarılı işleri var nede İzmir’de tek dertleri rantsal bölgelerde birilerine fayda sağlamak. Ben kimsenin enkaz altında kalmasını istemiyorum. Bu şehirdeki bütün riskli binaları araştırılacak ve dönüştürülecek. Ada bazlı dönüşüm noktasında ege şehir planlamasını yetkili hale getireceğiz. İZBETON sadece yol ve asfalt işleyişini sürdürecek.

İZMİR’İN KAMUSAL ALANLARI OLARAK BİR KONSEPT TASARIM REHBERİ OLACAK

İzmir’in kamusal alanlarını tasarımı ile ilgili yeni bir sayfa açmayı düşünüyoruz. Yeni nesil pazaryerleri, pazar yeri deyince göz önüne gelenleri tahmin edin. Beton atınmış zemin, uzay çatı… Çoğu ışık ve hava almaz. Yaz sıcak, kış soğuk olur. Ama buna mahkum değiliz. Ne Pazar yerlerinde ne spor tesislerinde her türlü tesiste daha çağdaş bize daha fazla keyif verecek tesisler yapabiliriz. Bunun için tasarım rehberine ihtiyacımız var. Adına büyük tasarım İzmir programı adını verdik. İzmir’de nasıl pazaryerleri yapabiliriz diye düşündük. Diğer tesislerin hepsine nasıl yapalım da haftanın 7 günü kullanılan bir alan yaratabiliriz diye düşündük. Bunu sadece Pazar yeri için değil, tüm tesisiler için yapabiliriz. İzmir’in kamusal alanları olarak bir konsept tasarım rehberi olacak. Buradan seçerek çalışmalar yapılacak.

GURUR DUYACAĞIM BİR BİNAYI İNŞA EDEBİLİRİZ

Belediyemizin bir hizmet binasına ihtiyacı var. Görüş ayrılıklarımız var, İzmir’de genel bir değerlendirme talep edeceğiz. İzmir planlama ajansına görev vereceğim ve İzmirlilerin görüştüğü yapılacak. Ben eski yerinde bir bina hayal ediyorum. Ben eski yerinde ve büyüklüğü de aynı olsun diyorum. Kentin simge binalarından biri olabilir. Sosyal ihtiyaçları alanları olabilir. Gurur duyacağım bir binayı inşa edebiliriz. Hiçbir şeyi kendim karar vermeyeceğiz. Herkesin görüşü alınarak bir inşa olacak.

İZBETON’UN DAHA FAZLA ASFALT ÜRETMESİ LAZIM

Diğer başlık ise kent için ulaşım ve trafik sorunu. İzbeton’un daha fazla asfalt üretmesi ve kapasitesini artması lazım. Parke taşı üretmesi ve bunların sahada kullanması lazım. İzbeton’un diğer işleri bırakarak bu işlerle uğraşmasında kararlıyım. Çok daha fazla sayıda yol yapacak. Akıllı kavşaklar kısmen uygulanıyor, daha fazla uygulanabilir. Trafik de rahatlayacak. Trafiğin sıkıştığı noktalar var, neden sıkıştığı beli, düzeltmek içi projeler var. Acilen yapılması gereken kavşak ve yol projeleri var. Bayraklı Belediyesinin önünde trafiği alta alacak projeyi doğru buluyor ve yapacağız. Yaşayanlar üst geçit projemiz var. kentin ulaşım master planının güncellenmeye beki de sıfırdan yapılmasına ihtiyaç var. bu konuyla ilgili Büyükşehir’de çalışan arkadaşlarla konuşacağız. İzmir’in geneli için ulaşım master planı yapacağız. Bu anlattıklarım dışında da yapılaması gereken çok proje var, onlar da yapılacak. Çok tartışılan bir konu; Çarşı ve iskele arsındaki yolun yer altına alınmasını doğru bulmuyorum. Yaşanacak sıkıntı buna değmeyecek. Plana işlenmiş başka çözümü var. Karşıyaka iskelesini sağında ve solunda girinti şeklinde deniz alanı var. Orası temiz kalmıyor, kirlidir. Orada kimse oturmaz da. P alanı doldurduğumuz mana büyükçe bir alan kazandıracağız. Bir kısmını sosyal alan bir kısmı da otopark olarak kullanacağız. İskele yıkılı biraz da iler alınacak. İskelenin her iki yanında da vapurlar için çekek alanları oluşacak. Bunu doğru bulmuyorum. Bu daha ucuz ve ulaşımı aksatmayacak.

DENİZ TAKSİ UYGULAMASI VAR

Karabağlar Gaziemir metrosu onay bekliyor, onaylanması için her şeyi yapacağız. Bu metro ağına dahil olup Konak’a bağlanacak. Örnekköy tramvayı ona almış bir proje, başlanacak ve bitirilecek. Çiğli’ye uzanan tramvay hattının İZBAN’a bağlanmasını düşünüyoruz. İzban seferlerinin sayısı artacak. Bekleme süreleri azalacak. Şehir hastanesi için teleferik projesi var, yapılabilir. Monoray için ne yapılabiliri ona bakacağız. Yapılınca ilk monoray olacak. Bisiklet köprüleri yapılacak. Deniz taksi uygulaması var. Çok kolayca devreye sokulabilecek bir uygulama, mutlaka başlatılması gereken bir uygulama. İlk 6 ayımıza başlatılacak.Halkapınar’da bir aktarma istasyonu var. Yaşananları gidip görmek gerek. 2030 yılında bu istasyonunu bir günde tam bir milyon kişi kullanacak. Halkapınar aktarma istasyonu en dramatik sorunları yaşayan yerler. Bilmeyenler biri gidip sabah ve akşam saatlerinde insanların neler yaşadığını görsün. Yaşamın devam etmesi gereken alanlar oralar. Aktarma istasyonlarının hepsinden düzenlemeler yapacağız.

OTOGAR İÇİN YARIŞMAYLA BELİRLENEN PROJESİNİ SAHİPLENİYORUZ

Otogar için yarışmayla belirlenen projesini sahipleniyoruz. Bunu da mutlaka çözeceğim. Yeni otogar modern, düzgün ve çağdaş görüntüde olacak. Birçok ilçemizde semt garajı ihtiyacı var. Sırasıyla hepsini yapacağız. Otopark projeleri var. Karavan otoparkının acilen yapılması lazım. Bunları yapmak kolay, en hızlı şekilde yapacağız.

BUNU KİM GELİRSE GELSİN, YAPILMALI

Su ve körfez… İzmir’in büyük kanalı var. Bu büyük kanal projesinin yenilenmeye, kapasitesinin arttırılmasına ihtiyaç var. Alt yapıyla bunun yapılması zorunlu. Bunu yapmazsak patlamalar, akıtmalar, sistem çökmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Bu hatta Sasalı tarafından başlayarak Narlıdere’ye kadar tüm hat boyunca yenileceğiz. Önümüzdeki yıllarda bununla ilgili çalışımalar yaptığımızı göreceksiniz. Bunu kim gelirse gelsin, yapılmalı.

5’NCİ FAZI DA MUTLAKA YAPACAĞIZ

Çiğli’deki atıksu arıtma tesisini 4. fazı yapılıyor. 5’nci fazı da mutlaka yapacağız. 10-15 yıl sorunsuz devam edecek. Yağmur suyu ayrıştırma problemleri devam edecek. Taşkınlarla ilgili kıyı düzenlemeleri yapılacak. Bunu Kordon’da bir fırsata çevirmeyi düşünüyorum. Bostanlı’yı hayal edin, ona benze yapıya kavuşması için yeniden tasarlayacağız. Terfi istasyonuyla burada su birimine artık yol açmayacak.

KÖRFEZİN KENDİNİ TEMİZLENESİ İÇİN SİRKÜLASYON OLAYINA BİLİM İNSANLARI BENİ İKNA ETTİ

Kayıp kaçak oranlarının azaltılması için çalışmalar yapacağız. Bu da faturalara yansıyacak. Tamamını yüzde 25’in altına düşüreceğiz. Her ilçede bir atıksu arıtma tesisi yapmak lazım. Olmayanlar yapılacak. Projeleri hazır olan yerlerde hemen yapacağız. Körfezin kendini temizlenesi için sirkülasyon olayına bilim insanları beni ikna etti. Çözülecek olan şey denizin kirliğini. İzmir Körfezine güney ve kuzey kıyılarına küçük marinalar yapacağız. Bir tanesini Karataş, Karantina arasında olacak. Bu proje hayalperestler tarafından değil uzmanlar tarafından yapıldı. Yaptığımızda sosyal kullanımında artacağını göreceksiniz. Körfez’de halk plajları yapacağız. Olacak, siz simitleri hazırlayın.

İZMİR’İ GELECEĞİN SUSUZLUĞUNA HAZIRLAYACAĞIZ

Yeraltı suyu haritaları çıkaracağız. Suyun yüzde 65’inin yeraltından sağlıyor. Normalde olması gereken bunu yerüstü sularından temin etmemiz. Yer altını da korumamız lazım ileride lazım olacak. Haritalandırılması lazım, jeoloji mühendisleri bunu yapabileceğini dediler. Suyun kalitesini devamlı takip edeceğiz. rezervlerinin yağmur suları ile belirlenmesi içi… İzmir’i geleceğin susuzluğuna hazırlayacağız. 2 tane barajdan suyu alarak İzmir’in su sorununu kökünden çözebileceğiz. Yazı hiçbir su kesintisi de yaşanmayacak.

ZEYTİN FİDANLARI DAĞITMIŞLAR AMA…

Doğa, iklim ve tarım… İzmir’imizin sürdürebilir enerji iklim planına ihtiyacı var. Biz Karşıyaka’da bu konuya önem verdik.  Önümüzdeki yıllarda iklim krizinin bize getirdiği başından kesmek üzere sündürebilir eylem planımıza ulaşabilir sekide yeşil bölge planlaması, yeşil mavi alt yapı master planlarını yapmış olacağız. Yeşil şehir olma yolunda da bir plan var. İzmir’e laf söyleyenlere gönderme yapıyorum ama damlar alınıyor. Nereden ne kazanırıza baktıkları için İzmir’in yeşil olması onun umurunda değil. Zeytin fidanları dağıtmışlar ama biz dağıtmadık biz de ektik. Öyle bir yere ektik ki orada büyüyeceği kesin.

DÜNYA KOMPOS KONUSUNDA İZMİR’İ ÖRNEK GÖSTERECEK

Çöpleri ya dönüştürülmeli ya da yakarak yok etmeli. Kendi kendini çeviren bir sistem olduğu için her yerden finans bulabilirsiniz. İzmir’in acilen ne fazla ihtiyaç duyduğu sorun bu. Harmandalı’ya çöp dökmeyeceğiz. Bu tesislerde yakarak yok edeceğiz. Organik atıkların komposa dönüştürülmesi ev toprağa dönmesi gerekiyor. İzmir kompost tesisleri kurarak insanlara evdeki yemek atıklarını depolamayı sağlayarak, onlara para vererek sahip oldukları karta kredi yükleyecek ve satın alarak, kendi şehrinin atığını biraz azaltacak ev elde ettiği materyali en uygun hale getirerek kendi topraklarına organik halde sağlayacak. Bu İzmir’e yakışmaz mı? Eminim ki dünya kompos konusunda İzmir’i örnek gösterecek.

ARTIK KALKINAMA İÇİN DE BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ

Ekonomi, istihdam bölgesel kalkınma… Belediye ve kalkınma. Belediye çöp toplayan, yolları tamir eden, zabıta hizmetlerini yapan, arada insanları evlendiren kurumlar ama Türkiye o kadar kötü yönetiliyor ki işsizlik o kadar arttı ki artık kalkınama için de bir şeyler yapmalıyız. Başka şehirlerde söylemek zor am İzmir’de söylemek kolay. İzmir üretimi olan sanayisi olan, insanlarında gelişimci ruh olan, kooperatifleşmede adım atabilen, genç nüfusun değerli olduğu bir şehir. O nedenle biz bundan sonra yaptığımız alt yapı belediyeciliğine, diğer belediyecilik hizmetlerine ek olarak kalkınma belediyeciliği de yapacağız dedik. Şehrimizin tümünde Ege bölgesini lideri olan bir şehir olmasını sağlayacağız bunu dahil olacak tüm kurumlarla birlikte yapmalıyız. Bu kendimi biçtiğim misyonlardan birisi. Başarırsak birilerinin bize kader olarak yaşattığı kötü ekonomik şartları kabullenmek zorunda kalmayacağız ve kendi başımızın çaresine bakacağız.

İZMİR SAĞLIK TURİZM BAŞKENTİ OLACAK

İzmir sağlık turizm başkenti olacak. Kırsal bölgede üretim artışı istihdam artışı için kırsal havza iştiham ofisleri kuracağız. Genç kooperatifleşmesini istiyoruz. Onları teşvik edeceğiz. Gençlerin çiftçilik yapması gerektiğini düşünüyoruz, Onları teşvik edeceğiz. Kent içinde tematik bölgeler belirlememiz gerekiyor.

KÜLTÜRPARK’A BENİM DÖNEMİNDE BİR BETON DÖKÜLMEYECEK

Kültürpark’a benim döneminde bir beton dökülmeyeceğini sözünü veriyorum. Olabildiğince yeşil alan, ihsanların sosyal kullanımları için düzenlemiş bir alan, hiçbir ağaca dokunulmayan yeşil dokuya sahip çıkılan ve çoğaltılan alan olarak korunacak. Fonksiyonel de olacak. Kitap fuarın orada yapacağız. Kültür faaliyetlerini orda olmasını düşünüyorum. Spor çok yakışır. Onun detaylarını katılımcı sürece dahil olacak.

İZMİR’E BÜYÜK KÜTÜPHANE

Kemeraltı sadece alışveriş turizm merkezi olmaktan çıkarıp kent laboratuvarlarıyla kültür tesissileriyle atölyelerle bezediğimiz farklı amaçlı, insanlarında oraya geldiği bir yer olacak. Bu tesislerin her birisi için yer var. Yapılmaması için enden yok. Kemeraltı’nın önümüzdeki günlerde gelen canlılığın nedeni bu olacak. Bunun kararını da ilgili kişi ve kurumlara birlikte alacağız. İzmir’de kocaman, çok güzel ve muhteşem bir kütüphane. Bu kütüphaneyi yapalım ve kimin adını vereceğimize beraber karar verelim.

ELEKTRİK FABRİKASINI ALMAK İÇİN TEKRAR BAŞVURU YAPACAĞIZ

Elektrik fabrikasını almak için tekrar başvuruyu yapacağız, alacağımıza inanıyorum. Aldıktan sonra hepimizin gurur duyacağı bir müzeye dönüştüreceğiz. Opera binasının opera binası olarak bitilmesini mi yoksa bir kongre merkezine dönüştürülmesini İzmir halkıyla birlikte karar vereceğiz. Ama ne olursa olsun bitireceğiz.

KARŞIYAKA’YA STADINI YAPACAĞIZ

Karşıyaka’ya stadını yapacağız! Sürecin başından sona takip etmiş biri olarak Karşıyaka stadını yaptırmamak için elinden gelen her şeyi yapan buna rağmen bugün utanmanda konuşan insanlara Karşıyaka’nın onuru ile oynayın, ya stadı yapın, ya bize verin biz yapalım.

KENTİN SAĞLIK PROFİLİNİ ÇIKMASI LAZIM

Bu kentin bir sağlık profilini çıkması lazım. Sağlıklı kent planını devreye almamız lazım. İnsanların sağlıkları giderek sağlıksız hale geliyor. İnsanlar hasta olsun da hastanelere gitsinler diye uğraşılıyor. İzmir’de İzmir tek sağlık bilim kurulu, insanların, hayvanların, doğanın da hasta olmaması için çalışacak. Bunun neyi en kadar değiştireceğini göreceksiniz. Bu benim mesleki olarak görevim. Doktorların birinci görevi insanların hasta olmamasını sağlamaktır der. İnsanların hasta olsun da müşteri olsun diyenleri kınıyorum.Gürültü ve ışık kirliliği var. Bu konuyu mercek altına alacağız. İnsanları gürültüden ve ışıktan rahatsız olmaması için ayrı bir birimle etkili çalışmalar yapacağız.

YURT HİZMETİ NOKTASINDA DEVLET YETERSİZ KALIYORSA…

Sosyal belediyecilik… Bir sosyal kırılganlık haritası oluşturmamız lazım. Nereye ne yatırım yapacağımızı belirlememiz lazım. Semt evleri kuracağız. Hem çocuklarımızın hem kadınlarımızı hem de sosyalleşme ihtiyacı olan vatandaşlarımızın alacağı çok hizmet olacak. Aş evlerini arttıracağız. Öğrencilerimize burs konusu daha çeşitliliğini arttıracağız. Bir müdürlük kurmayı düşünüyorum. Öğrencilerim başvurduğu zaman uzman düzeyinden hizmet alamsı için. Yurtlarımız var, çoğalmalı. En uygun fiyatlarda olmalı. Yurt hizmeti noktasında devlet yetersiz kalıyorsa bu açığı kapatmalı ve gerekli yatırımları yapmalıyız. Süt Kuzusu projesini büyüterek arttırarak devam edeceğiz. Bu İzmir’in projesidir. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerinden ücretsiz tamir yapma projesini tüm İzmir’e yayacağım.

MÜCADELEMİZ SON İNSANIMIZ KENDİSİNİ İYİ HİSSEDENE KADAR DEVAM EDECEK

Son olarak ise Tugay şu ifadeleri kullandı; “Burada düşündüğümüz bütün projeler yok. Yapacağımız işler bundan ibaret değil. İlçelerle yapacağımız ayrı başlıklar. Ancak bunun bir hikaye olduğunu 5 senede bitmeyeceğini biliyorum. Ben 5 sene sonra olmayabilirim ama başka partili arkadaşım devam edecek. O da aynı mantıkla bakacak şekilde çalışacak. Bütün halkımız bilsin ki biz burada kendimize kariyer yapmak için değil. Birilerine hava atmak için değil. Hiçbir şekilde kendimize zenginlik sağlamak veya başka bir grup insana zenginlik sağlamak için bu ülkenin gururunu kendi meselemiz olarak gördüğümüz için kimsenin aç olmasına, yalnız kalmasına, ayrımcılığa uğramasına razı olmadığımız için onlara sahip çıkmak için bu ülkeye inandığımız için biz insanlarımız için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için yapıyoruz. Bu mücadele son insanımız kendisini iyi hissedene kadar devam edecek.”