Çiğli Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı üçüncü birleşimi Belediye Başkan Vekili Barbaros Kiriş idaresinde gerçekleşti.
2024 yılı Performans Programı ve 2024 yılı bütçesi Mecliste oylandı. Çiğli Belediyesi’nin bütçesi Meclisten oy çokluğu ile geçti.
AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Çöpün hala Çiğli’den kaldırılmadığını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin oraya kaçak çöp dökümü gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Boztepe ayrıca, 4.5 yılda çöpün ilçeden kaldırılmadığı eleştirisini getirdi.
Boztepe’nin eleştirileri üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Edibe Tokmak ise merkezi hükümetin belirlenen yerlere izin vermediğini söyledi.
CHP’Lİ YILMAZ: MERKEZİ HÜKÜMET TARAFINDAN ENGELLENDİ
CHP’li Meclis Üyesi Edibe Tokmak Yılmaz “Çöp problemi partiler üstü bir problemdir. Hiçbir Çiğlili kendi ilçesini çöp alanı olsun istemez. Bu konuda da girişimlerimiz var. Çöplerin vahşi depolama olmaksızın modern yaşama uygun olarak depolanmasını arzu ediyoruz. Ama AK Parti yerelde ve genelde bunun dışında gibi konuşuyor bunu doğru bulmuyorum. Yeni alanların açılması hususunda hep bir yerlere bir duvara çarpıyoruz. Gidelim Tarım İl Müdürlüğü’nün önünde hep beraber eylem yapalım. Yok, bir anda müdürlük fikir değiştiriyor, yok orada zeytinlik var. Merkezi yönetim yeri bulduğunuzda orayı onaylamadığında ne yapacağız çöpü? Bizim girişimlerimiz merkezi hükümet tarafından engellendi. “ifadelerini kullandı.
BEKTAŞ: İNSANLAR ZARAR GÖRÜYOR
CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Bektaş da çöpün kaldırılması için Menderes Katı Atık Bertaraf Tesisinin bir an önce açılması gerektiğini belirtti. Bektaş, “Performansı da bütçeyi de eleştirmediniz demek ki performansımızdan memnunsunuz. Demek ki bütçeye de bir şey demediğinize göre ekonomik sorunların siz de farkındasınız. Çöp dökülen alanın yasak olduğunu Büyükşehir’in suç işlediğini ileri sürdünüz. Çevre İl Müdürlüğü var şikayetinizi yapın gerekli inceleme yapılsın. Menderes’te ÇED raporunda tüm kurumlar olumlu görüş verdi. Sonra da Tarım İl Müdürlüğü 1.5 kilometredeki zeytinliği bahane etti görüş değiştirdi. Kurumlar oraya olur raporu veriyor, sonra nedense bir anda fikir değişiyor. Yok, dün de Büyükşehir’de yol yok dediniz ya raporlarda böyle bir yazı yok ki. Elbette siyaset yapacağız ama bu durumda da insanlar zarar görüyor, siyaseti vatandaş yararına yapacağız. Menderes çöp istemem, Bergama diyor ki 1 kilo çöp bile istemiyoruz. Bergama’nın kapasitesini arttıralım dedik bakanlık ona da ret verdi. Yani Hüsnü Bey öyle büyük bir eleştiri yapmadı demek ki doğru yoldayız” diye konuştu.
CHP’Lİ İNCESU: BERABER MÜCADELE EDELİM
CHP’li Meclis Üyesi İbrahim İncesu da Siyasi olarak Menderes’e izin verilmediğini dile getirdi. İncesu, “Merkezi Yönetimin müdahalesi olmadan bu çöp kaldırılmaz. Tarım İl Müdürlüğü önce olumlu görüş veriyor daha sonra da siyasi olarak görüşünü değiştiriyor. Meralar, zeytinlikler, tarım arazileri madenlere feda edilirken burada zeytinliğe bir zararı olmamasına rağmen onun bahane edilmesini ben kamuoyuna bırakıyorum. Menderes’te ÇED süreci uzatılıyor. Çiğli için beraber mücadele edelim. Biz Tarım İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptık, imza kampanyası başlattık ama yine de bir şey olmadı. 7 yer bulundu hepsinde de bir sorun çıktı. Her şeyi biten Menderes yapılırsa bu durum da çözülecek” dedi.
KOÇER: ÇİĞLİ TARİH YAZDIK… KÜLTÜREL ÇALIŞMALARDA DA DEVRİM YAPTIK
CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Koçer, Çiğli’de büyük bir performans sergilediklerini kaydederek şunları söyledi;
“Çiğli Belediyesi’ni kurumsallaştırma noktasına getirdik. Çiğli’de bir tarih yazdık. 10 müdürlükse şu an 22 müdürlük var. Kültürel çalışmalar da devrim yaptık. Çiğli’nin adı bilinmezken şu an dünyada bilinen bir noktaya geldi. Lütfen bu yok sayılmasın. Ayak basmadığımız, hizmet götürmediğimiz sokak yok. Bu sokağa bir şey yapılmadı denilemez. Hiç kimsenin uğramadığı dünya kadar sokak açtık biz. Hastane yapılmış yola terkler yapılmamış, Yeni Mahalle orada tıkanmış kalmış aldık oralarda yolları açtık. İl Sağlık Müdürlüğü, Başhekim ile çalıştık otoban gibi yol açtık arkadaşlar. Köprüler yaptık, Kaymakamlıktan gir Balatçık’tan çıkıyorsun daha önce böyle bir şey yoktu. Evka-5 Pazar yerinin üstü kapandı, Balatçık Pazaryeri yapıldı, Evka-6’da modern çağdaş bir 3 bin 500 metre karadelik kafe ve Kamer Genç Parkını yaptık, Flamingo Spor Salonu’nun oraya gidelim en kısa zamanda hizmete açılacak. O kadar yeni bulvarlar açıktı ki… 320 bin metre kare kilit parke taşı döşedik. Korkunç bir rakam ve kolay değil, bazı belediyeler 50 bin olunca hava atıyor bizde 320 bin metre kare.
“2019’DA SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANLARINI PARTİ AYIRMAKSIZIN KUTLAMAK LAZIM”
2019’da seçilen belediye başkanları en talihsiz başkanlar 1.5 yıl pandemi sürdü, hem tüm partilerin başkanları bu zamanda hastalık ile mücadele etti hem de bütçelerini başka alanlara yönlendirdi. Yatırım nasıl yapılsın? Tam o bitti dedik ama en büyük ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Bütçemiz arttı, dolar ve Euro da arttı. Paranın değeri düştü, alım gücü düştü. Esnaf peşin para olmadı mı mal vermiyor. Bir belediyeye mal verdin mi 40-45 gün gerekiyor, ya 45 gün içinde o neler oluyor diyor artık esnaf. Yani bu dönemde belediye başkanlığı yapanları parti ayrımı gözetmeksizin kutlamak lazım.
“ÇİĞLİ İZMİR’İN YILDIZI”
Çiğli İzmir’in artık yıldızı iddia ediyorum. Balatçık’ta Harmandalı’da Ataşehir’de de dairlerin değerleri Karşıyaka’yı geçti. Çöp konusunda da sizinle aynı durumdayım yeter yeter ya bu çöpü istemiyoruz. Bir yer bulunuyor böyle olmaz hayır B Planı, C Planı çıkar, ÇED çıkmıyorsa başka bir alternatif bulalım. Harmandalı’da dağ mahallenin üstüne geliyor. Bizim belediye olarak mücadelemiz ortada, irade ortada. Birçok ilçe bizim meclisi kıskanıyor, kıskansınlar eleştiri var evet ama yeri geldi mi de kol kola yürüyoruz önemli olan da budur. İddia ediyorum 4.5 yıl içinde yaptığımız işleri herkes ayakta alkışlar. Biz bu işlerin büyük bir bölümünü kendi işçimiz ile yaptık. Doğru düzgün ihaleye çıkmadık.”