Günlük yaşamın her alanında kullanılmaya başlanan yapay zekâ, üniversitelerin de öncelikli araştırma konuları arasına girdi. Ege Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Kurt, yakın zamanda yapay zekânın hayatın ayrılmaz bir parçası haline geleceğini söyledi.
Yapay zekanın çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu dile getiren Doç. Dr. Murat Kurt, “Yapay zeka günümüzde çok fazla revaçta olmaya başladı. Mümkün olduğunca insan beynini modelleyen, insan gibi düşünen, insan beyni gibi davranan modeller üretiliyor. Birçok alanda insana göre çok daha fazla şey öğrenebilmesi, yapay zekâyı daha cazip kılıyor. Yapay zekânın kullanım alanları çok geniş. Özellikle tıp alanında çok fazla kullanım alanı mevcut. Örneğin EKG gibi uygulamalarda çok kolay teşhis konulabiliyor. Kanserli hücrelerin teşhis edilmesinde büyük rol oynuyor. Günümüzde insanların bir yapay zekadan daha çok bilgiye sahip olması imkansız gibi gözüküyor” dedi.
Teknolojinin hızlı ilerleyişiyle birlikte yapay zekâ kullanımının da artış gösterdiğini ifade eden Doç. Dr. Kurt, “Yapay zekâ; eczacılık, diş hekimliği, mimarlık gibi pek çok alanda kullanılıyor. Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelecek. Otonom araçlarda görüldüğü üzere normal insanlarda olan uykusuzluk, dikkatsizlik gibi reflekslerin yapay zekâda olmaması dikkat çekiyor. Kaza riski bu otonom araçlarda sıfıra inebilmekte. Güvenlik açısından da bu durum oldukça önemli. Gelecekte insan unsurunun bu sistemleri kontrol eden kişiler olacağı öngörülüyor” diye konuştu.
Doç. Dr. Kurt, “YÖK nezdinde yapay zeka temelli programların oluşturulması üzerine bir çalışma grubuna dahil oldum. Türkiye’den gelen çok değerli yapay zekâ çalışmaları yapan hocalarımızla beraber YÖK’ün tercih kılavuzuna girebilecek lisans, önlisans programlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Burada amacımız, 2024-2025 YÖK tercih kılavuzuna girebilecek yapay zeka temelli programları artırmak” dedi.
Ege Üniversitesinin yapay zeka alanına önem verdiğini belirten Doç. Dr. Kurt “Üniversitemizde Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulumuz var. Siber güvenlik ve yapay zekâ da birbiriyle kesişen iki alan. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, dijitalleşme konusuna çok önem veriyor. Üniversitemizde yapay zeka temelli programların artacağını düşünüyorum” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık'ta yaptığı koordinasyon toplantısının ardından ilçeye bağlı 37…
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla “Bir aradalık” temasıyla bir…
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Gaziemir de "İzmir'in Çernobil'i" diye geçen bölge için açıklama…
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında desteklenen “Geleceğimizi…
Çiğli Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen Golbol Turnuvası’nda sporun birleştirici gücü…
Çeşme Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen yemekte konuşan Başkan Lal Denizli,…