Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ege köylüsünün 2 bin yıllık mesajlarına mercek tutulacak

Arkeolojik bulgular ışığında Ege köylüsünün yaklaşık 2 bin yıl önce bölgedeki köylerde toplumsal yaşamı konu alacak.

Arkeolojik bulgular ışığında Ege köylüsünün yaklaşık 2 bin yıl önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) düzenlenen Kent Söyleşileri’nin konuğu “Antik Köylerde Yaşam – Roma Anadolusu’nda Kırsal Toplum” kitabının çevirmeni Doç. Dr. Pınar Özlem Aytaçlar olacak. 16 Ocak’ta gerçekleştirilecek söyleşide, Manisa’nın Sardis Antik Kenti ile Kula ilçesi arasında yer alan kırsal bölgede ortaya çıkarılan 200’e yakın kabartmalı stel üzerindeki metin ve figürler mercek altına alınacak.

Bu etkinlikte, Ege köylüsünün geçmişten günümüze nasıl bir miras bıraktığı ve bu mirasın günümüzdeki yansımaları da ele alınacaktır.

APİKAM, Kent Söyleşileri’ne “Antik Köylerde Yaşam, Lydia Kırsalında Toplum ve Din” konu başlığıyla düzenleyeceği etkinlikle devam ediyor. İzmir Kent Kitaplığı tarafından yayımlanan “Antik Köylerde Yaşam – Roma Anadolusu’nda Kırsal Toplum” kitabının çevirmeni Doç. Dr. Pınar Özlem Aytaçlar, 16 Ocak Perşembe günü saat 18.30’da düzenlenecek söyleşi kapsamında APİKAM’a konuk olacak. Söyleşi, Manisa’nın Sardis Antik Kenti ile Kula ilçesi arasında yer alan kırsal bölgede ortaya çıkarılan arkeolojik bulgular ışığında Ege köylüsünün yaklaşık 2 bin yıl önce bölgedeki köylerde toplumsal yaşamı konu alacak. Ege köylüsünün yaşamı hakkında detaylı bilgi sunarken bu alanda devam eden çalışmaları da katılımcılarla paylaşacak.

Ege Köylüsünün Tarihsel Mirası

“Hayret ve heyecan verici” 
Türkiye’de Antik Çağ yerleşimleri ve bu yerleşimlerdeki toplumsal yaşam üzerine yayınları bulunan Eskiçağ Tarihçisi Prof. Peter Thonemann’ın 2022 yılında yayımlanan “The Lives of Ancient Villages – Rural Society in Roman Anatolia” adlı kitabı, Doç. Dr. Pınar Özlem Aytaçlar’ın çevirisiyle İzmir Kent Kitaplığı tarafından “Antik Köylerde Yaşam – Roma Anadolusu’nda Kırsal Toplum” adıyla 2024 yılının ekim ayında okurların beğenisine sunuldu. 
“Çevirmenin Önsözü” bölümünde, bölgedeki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan tanrılara adanmış 200’e yakın kabartmalı stel üzerindeki metin ve figürlere atıfla “2 bin yıl öncesinin Manisalı köylüleri bizimle doğrudan konuşmakta, üstüne üstlük bize en mahrem aile sırlarını anlatmaktadır” ifadeleri dikkat çekiyor. 

Ege köylüsünün yaşadığı bu toplumsal yapı, o dönemin dinamiklerini ve köylülerin günlük yaşamlarına dair ipuçları sunmaktadır.