Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, Yetenek Alışverişi & Deneyim Paylaşımı Programı ile kuşaklar arasındaki deneyim ve bilgi paylaşımını artırmayı hedefliyor.
EMD İzmir Şubesi üyeleri; kuşakların birbirini daha iyi tanımak, birbirlerinin yeteneklerinden deneyim kazanmak ve ilham almak için tasarlanan Yetenek Alışverişi Programı ile kuşaklar arası öğrenme ortaklığı köprüsünü kurmak için bir araya geldiler.
Hürriyet Gazetesi Toplantı Salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına katılım sağlayan üyeler, projenin ayrıntıları ile ilgili olarak bilgilendirildi. Proje 6 ay boyunca deneyim paylaşımını içeriyor.
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, göreve geldikten sonra kuşaklar arasındaki iletişimin olması gerekenden daha az olduğunu gözlemlediklerini, ekonomi basınında kuşaklar arasında daha güçlü bir iletişim olması için Yetenek Alışverişi & Deneyim Paylaşımı Programını hayata geçirme kararı aldıklarını aktardı.
Göreve geldiklerinde 6 Şubat depremlerinin üzerinden henüz 1 ay geçtiğini hatırlatan Demircan, “Deprem bölgesindeki gazeteci dostlarımızın mesleklerini sürdürebilmeleri amacıyla onlara ekipman ve basın merkezi sağlamak için “Yerel Basın Yaşasın” isimli bir sosyal sorumluluk projesine öncelik vermemiz gerekiyordu. O projede 24 sayfa bir gazete çıkardık. Gerek gazeteye alınan ilanlar gerekse diğer desteklerle 60 meslektaşımızın mesleklerini sürdürebilmeleri için fotoğraf makinesi ve bilgisayar temin ettik. Hatay EXPO alanında bir basın merkezi oluşturduk. O projemizi başarıyla sonuçlandırınca Yetenek Alışverişi & Deneyim Paylaşımı Projemize odaklanma kararı aldık. Farklı kuşaklardan en az 10 çift meslektaşımızı bu projede mentör-menti şeklinde eşleştirmeyi hedefliyoruz. 6 ayın sonunda genç kuşak meslektaşlarımız ile deneyimli gazeteci arkadaşlarımız arasında güçlü bağlar kuracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Yetenek Alışverişi & Deneyim Paylaşımı Projesine katılan gazetecilere; “Kendimizi ve karşımızdakini daha iyi anlama, fark etme ve güçlendirme odaklı 6 ay sürecek bu yolculuğun yol haritasını birlikte şekillendirmek istiyoruz” diye seslenen Demircan sözlerini şöyle tamamladı; “Projemize mentör ve menti olarak yoğun katılım olması bizleri motive ediyor. Projemizin hayata geçmesi için yoğun emek veren EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seda Gök, Denetim Kurulu Üyemiz Halime Büyükyüksel, Yönetim Kurulu üyelerimiz Mert Yasin Alpdündar ve Duygu Göksu’ya, ev sahipliği için EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Mete Tamer Omur’a çok teşekkür ediyorum. Sektörümüz için heybemizde başka projelerimiz var. Onları da sırayla hayata geçireceğiz.”
PROGRAMDA NELER OLACAK?
Programın modellemesi hakkında bilgi veren EMD İzmir Denetleme Kurulu Üyesi Halime Büyükyüksel de “ESBAŞ’ta bu programı geliştirdiğimiz ve örnek alınan İnsan Kaynakları uygulamaları arasında yer almasından dolayı çok mutluyuz. Bu programı ESBAŞ’ta iki yıl üst üste uyguladık ve çok faydasını gördük. Kuşaklar arası iletişimi artırmanın yanı sıra deneyim paylaşımı konusunda da çok etkili oldu. Şimdi ESBAŞ’tan örnek olarak aldığımız bu programı Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesinin eksik gördüğü taraflara göre revize ettik. Programa katılmak isteyen Kuşak Elçileri için esas şart gönüllülük oldu. Başvuran Kuşak Elçilerini yaş gruplarına göre ayrılacak ve görüşme yapacak. 6 ay boyunca her ay yetenek alışverişi proje ekibi tarafından belirlenen konular üzerinden kuşak elçileri en az bir kez teams, zoom gibi online platformlar üzerinden ya da yüz yüze bir araya gelip görüşmelerini yapacaklar. Görüşmelerde amacımız yargılama olmaksızın, ilham veren ve geliştiren bir yaklaşımla ilerlemesi. Her görüşme sonunda her iki kuşak elçisi de görüşmeden edindikleri kazanımları Kuşak Elçileri Geri Bildirim Formunu doldurarak EMD Proje yönetimi ile paylaşacak” diye konuştu.
PROGRAM NELER KAZANDIRACAK?
Bu programın kazanımları hakkında bilgi veren EMD İzmir Şubesi Başkan Vekili Seda Gök ise “Program ile kuşak temsilcilerinin ihtiyaç ve hedefleri netleşecek. Güçlü yönler ve değerlerin farkına varılacak. Yetenek ve tecrübeden faydalanılarak öğrenme ortaklığı kurulacak. Karşılıklı yardım ve geribildirim kültürü beslenecek. Mesleki ve kişisel gelişim aktarımı gerçekleşecek. Bu sayede daha iyi bir sosyal çalışma ortamı sağlanması hedefleniyor. Proje ile iki kuşak temsilcisi arasında bir ömür sürecek bilgi alışverişinin temellerini atmayı arzu ediyoruz” dedi.
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, kuşaklar arası öğrenme ortaklığı köprüsü olacak Yetenek Alışverişi & Deneyim Paylaşımı Programının ilk ayağında minimum 15 mentör-menti eşleşmesi hedefliyor.