Categories: YEREL YÖNETİMLER

Tekstil kumbarasından Gaziemir’in kasasına 3 milyon 450 bin lira gelir!

Gaziemir Belediyesi, ilçedeki tekstil atıklarının toplanması için yaptığı ihaleyle, 3 milyon 450 bin lira gelir sağladı. İlçedeki 152 tekstil kumbarasında toplanacak tekstillerin geri dönüştürülmesiyle, aylık yaklaşık 270 milyon litre suyun tüketilmesinin de önüne geçilecek.

Gaziemir Belediyesi, tekstil atıklarının ve ikinci el giysilerin evsel atıklardan ayrı toplanması, ayrıştırılması ve değerlendirilmesi için ihale yaptı. Gaziemir Belediye Encümeni tarafından yapılan ihaleyi, 3 milyon 450 bin lira artı KDV teklifiyle AJ International Group İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şirketi kazandı. İhalenin ardından taraflar arasında imzalanan sözleşme kapsamında, firma üç yıl boyunca ilçedeki tekstil atıklarının toplanması, taşınması ve ayrıştırılması işlerini yürütecek.

Belediyenin gelirlerini artırmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve giderlerin azaltılması için bir dizi tasarruf tedbirinin yanı sıra belediyemize gelir sağlayacak adımlar da atıyoruz. İlçemizdeki tekstil atıklarının toplanması için yaptığımız ihale kapsamında belediyemize, KDV hariç yıllık 1 milyon 150 bin lira gelir sağladık. Üç yıl süreli yaptığımız ihaleyle, belediyemizin kasasına toplam 3 milyon 450 bin lira artı KDV tutarında para girecek” diye konuştu.

Aylık 270 milyon litre su korunacak
“Tekstil atıklarını toplayarak belediyemize gelir sağlamanın yanı sıra dünyamızı koruyor, sürdürülebilir yaşamı destekliyoruz” diyen Başkan Ünal Işık, “İlçemizdeki 152 adet Kullanılmış Giysi ve Tekstil Atık Kumbarası’nda, aylık ortalama 20 ton tekstil atığı toplanacak. Bu atıklar geri dönüştürülerek tekrar kullanıma sunulacak. Bu sayede her ay yaklaşık 270 milyon litre su tüketiminin önüne geçmiş olacağız. Dünyamızı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve sürdürülebilir bir yaşam için tüm hemşehrilerimizi, geri dönüşebilen atıklarını, atık kumbaralarımıza atmaya davet ediyorum” dedi.
Sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Işık, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, 5 noktadaki Mobil Atık Getirme Merkezleri’nde ve ilçenin dört bir yanına koydukları 400 atık kumbarasıyla, geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı toplayarak ekonomiye kazandırdıklarını söyledi. 

N Haber Admin

Recent Posts

Tugay: Her ilçe için bir sekretarya oluşturuyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık'ta yaptığı koordinasyon toplantısının ardından ilçeye bağlı 37…

1 saat ago

Büyükşehir’den Engelliler Günü’ne özel farkındalık yaratan etkinlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla “Bir aradalık” temasıyla bir…

1 saat ago

İZMİR’İN ÇERNOBİLİNDE NELER OLUYOR?

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Gaziemir de "İzmir'in Çernobil'i" diye geçen bölge için açıklama…

2 saat ago

Ekoloji Eğitim Merkezi Açıldı.

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında desteklenen “Geleceğimizi…

2 saat ago

Çiğli’de Golbol Turnuvası

Çiğli Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen Golbol Turnuvası’nda sporun birleştirici gücü…

7 saat ago

Başkan Denizli: “Sizlerle daima dayanışma içinde olacağız”

Çeşme Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen yemekte konuşan Başkan Lal Denizli,…

7 saat ago